TRASÉ

Traséne for Helvegs og Halvegs 2022 er foreløpig ikke klare, men et utkast ventes klart ca 1 måned før rittstart. Endelig fastsatt spor slippes senest 8 dager før rittstart.

Nedenfor finner dere en beskrivelse for det som var i 2021 og nedlastbare spor for alle tidligere år.

Det er mulig å ta turen og sykle på stiene og kanskje øve på å bruke gps.

Traséne for Helvegs og Halvegs for 2021 er klare. 
Det er nå mulig å ta turen og sykle på stiene og kanskje øve på å bruke gps.

Traséene fra alle år ligger nedlastbare som gpx-spor her

Litt hjelpeinfo for å få inn GPX-fila:

Her er en fremgangsmåte som bruker å fungere, hvis du skulle ha problemer med å få lagt inn GPX-fila: Last først ned fila. Deretter kobler du GPS/Garmin til PC, så gå inn på «Min/denne PC» og klikk deg inn til mappestrukturen for GPS/Garmin, og finn mappe som heter «New Files» eller «GPX». I denne mappa legger du GPX-fila. Når du da starter opp Garmin så burde løypa ligge inne (HUSK å skru GPS/Garmin av etter at du har tatt den ut fra PC’en). Husk å slett alt av gamle filer og spor, og ha kun kart for området eller topo Norge aktivert.

Trasébeskrivelse for 2021:

Helvegs – 126 km – ca 3300 høydemeter – 

Starten går 200 m nedenfor Gomobu Fjellstue. Grusveg som etter noen hundrede meter går over til brei kjerreveg med bratt stigning. Her skal det være gode muligheter for å finne sin passende posisjon i «feltet». Så starter det vi har mest av på traséen, nemlig singeltrack. Finn en fornuftig fart bortover flatene – husk «Det blir lenger til mål om dere svir av mye krefter her». Et kort grustrekke rundt fjellåsen Vadtjernkampen, før lettkjørt sti tar dere mot Djupedalen og 200m grus fram mot og over søndre Selseggi. Festlig nedkjøring som også fortsetter helt ned mot Ryestølen. Det skal stige litt mot Breiset, og her er kanskje det mest krevende partiet med noen korte passasjer av myr/gjørme som er fuktig nå. Etter 400 m med grus entres hovedstien tilbake mot Gomobu, og en herlig nedkjøring fra Synet til Gomobu skaper nok jubelrop i fjellet. Hovedsjekkpunkt 1 Gomobu ankommes etter 31 km. Intet krav til lengde på stopp, men det skal registreres på innsjekk og utsjekk. Lov med privat support her.

Etter oppbunkring stiger det svakt på sti opp til skiheistoppen, før en lang utforkjøring tar deg inn i skiløypenettet til Vaset Skiløyper. Vi følger 8 km mot Murkeli og setter kursen mot Pålset ved Vasetvatnet. Her starter kanskje den tøffeste stigningen opp til Ålfjell på vel 1.100 moh. Først grusvei, så stistigning. Videre bærer det i fantastisk landskap og utsikt og med nesten utelukkende fin flytsti. Drikkestasjon på Knippeset etter totalt 50 km. Videre helt fram til siste fjelltoppen før Syndinstogo, der svinger stien ned mot Kvislasynding og litt grus og sti fører deg videre til Grønsennhøgda etter 74 km, der lappestasjonen er. Nystekte lapper, drikke og annet godt er tilgjengelig. Nyt utsikten og maten er vårt tips!

Videre på singeltrack innunder Grønsennknippa der siste nedkjøringa i enden byr på litt teknisk steinsti ned siste biten. Noen få km på grus, før dere kjører motsatt vei inn til Gomobu2 over skiheistoppen. Krav om 10 min stopp – hold orden på tiden. Varm mat, kald mat og det meste som skal friste! Fyll godt på, fremdeles mange km til mål. 86 km passert. Lov med privat support her.

Stort sett stigning opp til Synet 1.100 moh og videre hurtig til stølslaget Breiset. Kort grusvei. Kjerreveg og fin sti (også med elvekryssing) overtar. Fantastisk flyt nedover til Hovrudvegen og matstasjon – fyll godt på – det vil du ikke angre på. 103 km passeres.

Du er nå på 750 moh, og skal opp 250 høydemeter. Mest stigning i starten. Du når Saustølen på 1.000 moh og dagens avslutning venter nedover mot Leira. Du skal ned 650 høydemeter, men det er fordelt over 10 km, så her er det jobbepartier innimellom flyt og morro. Noen våte myrhull må påregnes, men også artige flytpartier.  Vi er et turritt og spurt på mål er ikke tillatt, og med andre brukergrupper på gangveien inn mot Fagernes ønsker vi ikke uhell rundt dette. Vi har derfor valgt å avslutte tidtaking ved inngangen til grusen etter 113 km. Et skilt med «Tidtaking slutt 400 m» vil bli satt opp, og det er kjerreveg med mulighet til forbikjøring inn mot tidtakingsslutt for de som ønsker. Vi ønsker dere uansett inn til Fagernes så snart som mulig, så følg sporet og motta hyllest og mat/drikke i parken ved hotellet.

I mål venter jubel, kanskje et intervju med livesending på Facebook og ikke minst, herlig lokal grillmat med drikke. Slapp av og nyt rusen av å komme i mål etter 126 herlige km som krever sin mann og kvinne, sammen med lagkamerater eller alene! Husk å LUKKE alle grinder dere åpner og kast IKKE avfall i naturen! Nyt turen!

Halvegs – 88 km – ca 1800 høydemeter – trasébeskrivelse

Starten går 200 m nedenfor Gomobu Fjellstue. Grusveg som etter noen hundrede meter går over til brei kjerreveg med stigning. Her skal det være gode muligheter for å finne sin passende posisjon i «feltet». Det stiger svakt på sti opp til skiheistoppen, før en lang utforkjøring tar deg inn i skiløypenettet til Vaset Skiløyper. Vi følger 8 km mot Murkeli og setter kursen mot Pålset ved Vasetvatnet. Videre på grusvei mot Søre Trollhovd og i retning Knivhaugane. Videre bærer det i fantastisk landskap og utsikt og med nesten utelukkende fin flytsti. Videre helt fram til siste fjelltoppen før Syndinstogo, der svinger stien ned mot Kvislasynding og litt grus og sti fører deg videre til Grønsennhøgda etter 36 km, der lappestasjonen er. Nystekte lapper, drikke og annet godt er tilgjengelig. Nyt utsikten og maten er vårt tips!

Videre på singeltrack innunder Grønsennknippa der siste nedkjøringa i enden byr på litt teknisk steinsti ned siste biten. Noen få km på grus, før dere kjører motsatt vei inn til Gomobu2 over skiheistoppen. Krav om 10 min stopp – hold orden på tiden. Varm mat, kald mat og det meste som skal friste! Fyll godt på, fremdeles mange km til mål. 49 km passert. Lov med privat support her.

Stort sett stigning opp til Synet 1.100 moh og videre hurtig til stølslaget Breiset. Kort grusvei. Kjerreveg og fin sti (også med elvekryssing) overtar. Fantastisk flyt nedover til Hovrudvegen og matstasjon – fyll godt på – det vil du ikke angre på. 66 km passeres.

Du er nå på 750 moh, og skal opp 250 høydemeter. Mest stigning i starten. Du når Saustølen på 1.000 moh og dagens avslutning venter nedover mot Leira. Du skal ned 650 høydemeter, men det er fordelt over 10 km, så her er det jobbepartier innimellom flyt og morro. Noen våte myrhull må påregnes, men også artige flytpartier. Vi er et turritt og spurt på mål er ikke tillatt, og med andre brukergrupper på gangveien inn mot Fagernes ønsker vi ikke uhell rundt dette. Vi har derfor valgt å avslutte tidtaking ved inngangen til grusen etter 76 km. Et skilt med «Tidtaking slutt 400 m» vil bli satt opp, og det er kjerreveg med mulighet til forbikjøring inn mot tidtakingsslutt for de som ønsker. Vi ønsker dere uansett inn til Fagernes så snart som mulig, så følg sporet og motta hyllest og mat/drikke i parken ved hotellet.

I mål venter jubel, kanskje et intervju med livesending på Facebook og ikke minst, herlig lokal grillmat med drikke. Slapp av og nyt rusen av å komme i mål etter 88 herlige km som krever sin mann og kvinne, sammen med lagkamerater eller alene! Husk å LUKKE alle grinder dere åpner og kast IKKE avfall i naturen! Nyt turen!

 
 
Translate »