OPPLEVELSER

Valdres

Valdresregionen er omlag 5.400 km2 og strekker seg fra Begnadalen i sør til Jotunheimen i nord og grenser mot Golsfjellet i vest og Gudbrandsdalen i øst. Alle områdene er innenfor Innlandet fylke. Her er det derfor store variasjoner i både landskap og klima som gjør at vi kan tilby et stort spekter av opplevelser gjennom hele året.

Natur

Valdres er kanskje aller mest kjent for ski, fotturer og sykling. En av de mest populære norske fjellturene, Besseggen, ligger lett tilgjengelig fra Valdres. Vi har også sykkelruta Mjølkevegen som passerer gjennom våre flotteste fjell- og stølsområder. Du vil finne milevis med skiltede stier og løyper på kryss og tvers i hele regionen som tar deg til både små og store turmål.

Fisking

Fisking i Valdres er for mange et kjent begrep, og sommeren 2014 ble det utgitt en helt ny fiskeguide med over 20 anbefalte fiskeplasser. Denne kan hentes på turiskontorene samt hos enkelte av våre medlemsbedrifter.

Kultur og tradisjoner

Valdres er også kjent for sin mangfoldige kultur og unike tradisjoner. Seks av Norges 28 stavkirker finnes her. Valdresmusea ble nominert til årets museum i 2013, og Valdres Folkemuseum på Fagernes er Norges fjerde største friluftsmuseum. Valdres har også flest åpne støler i hele Nord-Europa, og mange av dem er åpne for publikum om sommeren. Vandring og sykling mellom stølene er en populær aktivitet og en fin måte å kombinere natur- og kulturopplevelser.

Besøk oss gjerne på ett av våre turistkontorer så kan vi hjelpe deg å planlegge ditt opphold i Valdres.

Translate »