OM OFFROAD VALDRES

Offroad Valdres er et terrengsykkelritt med flere distanser. Nyvinningen Langvegs på 200-230 km med midnattstart med hodelykt i Fagernes, Helvegs på 120 – 140 km, Halvegs på 70 – 85 km, og rekrutteringsrittet Kortvegs på ca. 40 km med strat/mål oppe i fjellet. Rittene arrangeres lørdag 5. august 2023. Løpet går mest mulig på stier, men det er også korte innslag av kjerreveier, grusveier og vanlige veier. Det er mulig å fullføre løpet med hardtail, men fulldemper er absolutt å anbefale.

Vi har basert konseptet på ideer fra sykkelrittet Offroad Finnmark. Det har mange likheter med sykkelorientering, bortsett fra at syklistene må ta et bestemt spor. Syklistene er i lag (2-3 deltakere), og de sykler fra start til slutt ved hjelp av en GPS. Vi har også åpnet for noen få singelplasser de to siste årene. GPS-en viser bare start, noen sjekkpunkter og målstreken. Hvert team har med seg en GPS-tracker, som når som helst vil vise deres nøyaktige beliggenhet.

Deltakerne må ha et sett med utstyr i sekkene sine under løpet. Det er kun mulig å få forsyninger på de to hovedsjekkpunktene.

Programmet vil bli lagt ut nærmere løpsdato. 

Vinnertiden Langvegs vil trolig ligge på 12-14 timer, Helvegs på 7-8 timer, Halvegs 4-5 timer og Kortvegs 2 timer.

Deltakerne må følge normale trafikkregler, og på grunn av det vil det ikke være stengninger på veien. Uaktsomhet vil føre til sanksjoner.

Hvordan deltar du?

Vi har både lag og singelklasser, men har flest plasser tilgjengelig i lagklassen, da vi ønsker å sette fokus på det sosiale og samarbeid i rittene våre.

Hvert lag må ha minst to, maksimalt tre syklister. Du kan være et rent mannlig eller kvinnelig lag, eller mix. Du kan registrere både deg selv eller flere samtidig. Den første som melder seg, setter opp et navn på laget sitt i feltet “nytt lag” i “påmeldingsvinduet” (registrering). Noen har rapportert problemer med registrering på iPad, bruker en datamaskin i stedet.

Hvis du ikke er med på et lag, kan vi Offroad Valdres hjelpe deg med det. Send da en e-post til: paameldingov@gmail.com

Translate »