OM OFFROAD VALDRES

Offroad Valdres er et terrengsykkelritt med to distanser. Helvegs på 120 – 150 km og Halvegs på 70 – 85 km. Rittene arrangeres lørdag 6. august 2022. Løpet går mest mulig på stier, men det er også korte innslag av kjerreveier, grusveier og vanlige veier. Det er mulig å fullføre løpet med hardtail, men fulldemper er absolutt å anbefale.

Vi har basert konseptet på ideer fra sykkelrittet Offroad Finnmark. Det har mange likheter med sykkelorientering, bortsett fra at syklistene må ta et bestemt spor. Syklistene er i lag (2-3 deltakere), og de sykler fra start til slutt ved hjelp av en GPS. Vi har også åpnet for noen få singelplasser de to siste årene. GPS-en viser bare start, noen sjekkpunkter og målstreken. Hvert team har med seg en GPS-tracker, som når som helst vil vise deres nøyaktige beliggenhet.

Deltakerne må ha et sett med utstyr i sekkene sine under løpet. Det er kun mulig å få forsyninger på de to hovedsjekkpunktene.

Programmet vil bli lagt ut nærmere løpsdato. Løypa helvegs vil ligge innenfor 120 – 160 km. Vi justerer lengden etter antatt tidsbruk, og ikke bare antall km.

Det er lagt opp til at de fleste syklister skal klare å gjennomføre rittet innenfor 12 timer. Vinnertiden vil trolig ligge på 7-8 timer. Deltakerne må følge normale trafikkregler, og på grunn av det vil det ikke være stengninger av veier for annen trafikk. Uaktsomhet vil føre til sanksjoner.

Halvegs-løypa vil ligge innenfor 65-85 km. De fleste syklister klarer det innen 6 timer. Vinnertiden vil trolig ligge på ca. 4 timer.

Deltakerne må følge normale trafikkregler, og på grunn av det vil det ikke være stengninger på veien. Uaktsomhet vil føre til sanksjoner.

Hvordan deltar du?

Hvert lag må ha minst to, maksimalt tre syklister. Du kan være et rent mannlig eller kvinnelig lag, eller mix. Du kan registrere både deg selv eller flere samtidig. Den første som melder seg, setter opp et navn på laget sitt i feltet “nytt lag” i “påmeldingsvinduet” (registrering). Noen har rapportert problemer med registrering på iPad, bruker en datamaskin i stedet.

Hvis du ikke er med på et lag, kan vi Offroad Valdres hjelpe deg med det. Send da en e-post til: paameldingov@gmail.com

Translate »